Гришо: Турнирът е близо до дома ми, веднага приех (ВИДЕО)

Във футболния мач чувството бе, все едно сме се събрали да играем приятели от блока

„Чувството е все едно сме се събрали да играем приятели от блока. Мисля, че това е едно от най-добрите усещания“ – по този начин Григор Димитров описа участието си в мини тура, организиран от Новак Джокович – Adria Tour, като намекна за футболния мач, който изиграха с останалите състезатели, пише tenniskafe.com.

„Всички знаем в коя част на света се намираме. Ясно е, че се гордея откъде идвам и къде се намирам в момента. Същото важи за Новак. Той е може би най-големият посланик на страната си, направил е толкова много за спорта и за тениса. Така че не му отне много време да ме убеди“, каза първата ни ракета на специалната пресконференция преди тегленето на жребия.

Бившият №3 поясни, че на световния №1 му е отнело само няколко съобщение, за да накара Григор да участва. А сърбинът се пошегува, като допъли: „Имаше цветя и подаръци“.

Първата ни ракета си припомни, че последният път, в който е бил в Белград, е участвал в турнир за юноши, а това се е случило преди около десет години. „Хубаво е да съм отново тук. Близо е до дома ми. Това е страхотна инициатива и е невероятно, че Новак сам направи такова нещо“, каза той.

„Това е нещо единствено по рода си. Мисля, че е много специално за нас. Очевидно е, че всички обичаме да играем един срещу друг. Сега обстоятелствата са много трудни, но смятам, че всеки един от нас няма търпение да се завърне на корта. Мисля, че вълнението нараства – мога да говоря от свое име за това“, сподели Димитров.

Григор изрази и мнението си относно провеждането на US Open, което предизвика много полемики, тъй като на играчите ще им е позволено да бъдат само с един човек от щабовете си, а не с пълните си екипи.

„Знам, че искат много и правят всичко възможно да го проведат. Мисля обаче, че просто трябва да бъде безопасно. Това е всичко. Да, тенисът е това, което обичаме, но здравето е над всичко останало“, сподели българинът.

Откриването на Adria Tour започна в 17:00 ч. българско време, а след това ще има специални събития за деца и музикална програма. Денят ще завърши с тегленето на жребия. Очаква се то да приключи до 20:30 ч.

В събота двубоите започват от 15:00 ч., като в дневната сесия ще се проведат четири. В 20:00 ч. следва вечерната сесия с още 4 мача.

В неделя програмата е сходна – в 15:00 ч. започва дневна сесия с четири сблъсъка, след което в 20:00 ч. ще е време за финала. Церемонията по награждаването ще бъде в 22:30 ч.

Всеки уикенд в Adria Tour ще се провеждат турнири с по две групи от по четирима тенисисти, като мачовете ще бъдат във формат два от три сета до 4 гейма. Всеки ще играе по два мача в събота, след което по един в неделя, последван от финала между победителите от групите.

Освен Григор Димитров и Новак Джокович, участие са потвърдили Александър Зверев, Марин Чилич, Борна Чорич, Виктор Троицки, Доминик Тийм, Душан Лайович, Филип Краинович и Дамир Джумхур.

Григор Димитров ще играе в Белград и Задар като част от мини тура на Новак Джокович. Първата ракета на България ще се състезава на 13/14 юни в Белград (Сърбия) и 20/21 юни в Задар (Хърватия). Останалите дати, които Джокович е обявил към момента, са 27/28 юни в Черна Гора и 3/4 юли в Баня Лука, Босна и Херцеговина.

Подобни статии

Top