Гришо участва в церемонията по откриването на „Ken Rosewall Arena“ (ВИДЕО)

Българинът бе в компанията на живата легенда Кен Розуел, Давид Гофен, Борна Чорич и Джейми Мъри

Григор Димитров участва в церемонията по откриването на обновения корт „Ken Rosewall Arena“ в олимпийския тенис център в Сидни. Главното действащо лице бе самата жива легенда Кен Розуел, към когото се присъединиха още Давид Гофен, Борна Чорич и Джейми Мъри, съобщава tenniskafe.com.

Организаторите на ATP Cup представиха новото съоръжение с обновен покрив преди старта на отборната надпревара на 3 януари. „Ken Rosewall Arena“ бе част от цялостното обновяване на олимпийския тенис център, което струваше 50,5 милиона долара и я превърна в покрита арена с нови големи видеоекрани и седалки. Григор Димитров обаче бе впечатлен от друго:

„Уау, вижте този покрив! Не съм виждал такъв като него“, обърна се българинът към колегите си в Тура.

„Това е първото нещо, което забелязах, излизайки на корта. Имам много спомени тук“, каза бившият №3 пред ATP, спомняйки си финала в Сидни през 2016. „Толкова съм развълнуван да бъда тук“.

След като премина през Бризбейн и Пърт, трофеят от ATP Cup вече пристигна и в Сидни. Сребърната титла е съставена от 24 парчета, всяко от които символизира отделните държави, участващи в надпреварата. Компонентите отстрани са направени така, че да поддържат стъбло, на върха на което е сфера – препратка към логото на турнира, но и към тенис топка. Основата е от дървесина от Банксия, като има и сребърна плочка, на която ще бъде гравирано името на победителя. Купата е проектирана от ABC Bullion, които правят и трофея на Australian Open.

В същото време организаторите на надпреварата ще разчитат на медицински експерти в Сидни, които ще наблюдават внимателно качеството на въздуха по време на отборната надпревара, тъй като преди няколко седмици целият град бе обвит от оранжева мъгла заради вятъра, който раздуха пожарите и пренесе дима.

Григор Димитров осъзнава проблема, но не е притеснен от действието на замърсения въздух, защото е отвъд неговия контрол.

„Ако не е здравословно, не е“, отчете играещият капитан на България за ATP Cup, цитиран от „The Sydney Morning Herald“. „Страстта ни помага да преминем през моменти като този“.

Подобни статии

Top