Гришо: Усещам, че съм направил решителната крачка

Григор Димитров очаква самочувствието му да се пренесе на корта, готов е за първата си титла от Големия шлем

„Зареден съм със самочувствие и усещам, че съм направил решителната крачка. Краката ми се чувстват добре и остава всичко това да се пренесе на корта“, заяви Григор Димитров след жребия за Australian Open, който го изправи срещу квалификанти в първите два кръга, а след това отново може да срещне австралиеца Ник Кириос, а на полуфиналите може да има повторение от миналата година срещу Рафаел Надал.

„Когато се отвори подобна възможност, трябва да си в състояние да я сграбчиш“, отговори Гришо на въпроса дали е готов да спечели първата си титла от Големия шлем.

Още на осминафиналите Григор може да се изправи отново срещу Ник Кириос, срещу когото отстъпи на полуфиналите в Бризбейн.

„Беше много интересен двубой. Мислех, че нещата са под мой контрол, но след първия сет всичко ми се изплъзна от ръцете. Ник направи няколко удара и си върна самочувствието, а и започна да сервира невероятно. Правех всичко по силите си, за да влизаме в разигравания, но нямаше много такива. Разбира се, той заслужаваше. Това е страхотен старт на годината за него и той един от претендентите“, коментира Григор Димитров.

Снимка: brisbaneinternational.com.au

Подобни статии

Top