Гришо в Атланта вместо Феликс Оже-Алиасим

Новата канадска звезда отказал за да си почине, българинът приел да участва с „уайлд кард“

Григор Димитров ще участва на тенис турнира в Атланта (ATP 250) благодарение на оттеглянето на изгряващата канадска звезда Феликс Оже-Алиасим. Българинът е приел да играе с „уайлд кард“ в надпреварата на твърди кортове, която стартира в САЩ на 22 юли, съобщава Гонг.

18-годишният Оже-Алиасим е изтъкнал като причина за оттеглянето си желание да направи по-дълга почивка след доста натоварения му сезон на трева.

Никой не очакваше от младока още при първото му участие на турнира в Щутгарт той да достигне чак до финала, където загуби от италианеца Матео Беретини. После канадецът направи и чудесен рейд в „Куинс Клъб“, където още в първи кръг отстрани именно Димитров. Впоследствие Оже-Алиасим отпадна на полуфинал от бъдещия шампион Фелисиано Лопес (Испания).

Младокът после записа 2 мача на демонстративната надпревара в Хърлингам, а участието му на „Уимбълдън“ приключи в третия кръг.

В същото време за Григор Димитров това е втора поява на кортовете в Атланта. Българинът не успя да впечатли при дебюта си през 2011 година, като още в първия кръг беше отстранен от американеца Раджийв Рам.

Подобни статии

Top