Гришо в група с Джокович на Adria Tour в Задар

В събота всеки ще има по 2 мача, в неделя по 1, тогава е и финалът между победителите от двете групи

Григор Димитров и Новак Джокович попаднаха в група „А“ на турнира в Задар, който е част от Adria Tour. Бившият №3 и настоящият водач в ранглистата не бяха в един поток в Белград миналата седмица, но сега ще се срещнат в един от най-интересните мачове. При тях са още Борна Чорич и сърбинът Педя Кръстин, пише tenniskafe.com.

В другия поток попаднаха Александър Зверев, Андрей Рубльов, Марин Чилич и Данило Петрович от Сърбия.

В събота всеки играч ще има по два мача, а в неделя – по един. На 21 юни е планиран и финалът, който ще противопостави победителите в двете групи.

Това е втората серия от мини тура, организиран от Новак Джокович – миналата седмица всичко започна в Белград. Сега спортен център „Вишник“ ще бъде домакин на надпреварата, а тя ще се проведе в полза на хуманитарна кауза. Част от събраните средства ще бъдат насочени към изграждането на Националния тенис център в Загреб.

Още в сряда Григор Димитров пристигна в Хърватия и изрази нетърпението си да се състезава отново. „Очаквам добри мачове в Задар. Мисля, че всички имаме нужда от няколко положителни неща и добро прекарване на корта. Мисля, че всички ще се съсредоточим върху това“, каза той пред организаторите. „За първи път съм в Задар и тук е прекрасно, ще използвам престоя си и ще се насладя“.

В Белград миналата седмица той не успя да достигне финала, макар да имаше много голям шанс. Българинът бе на една победа от челната позиция в групата си, но отстъпи на Доминик Тийм с 3-4(2) 3-4(6) в решаващия сблъсък.

Срещата ни предостави чудесен тенис от бившия №3 и настоящия такъв, като интригата се запази до последния момент. С напредването на мача те подобряваха представянето си все повече и във втория сет предложиха някои разигравания на най-високо ниво на зрителите.

Подобни статии

Top