Гришо: В момента играя най-добрия си тенис (ВИДЕО) - DC news

Гришо: В момента играя най-добрия си тенис (ВИДЕО)

Българинът допусна едва 8 непредизвикани грешки срещу Юичи Сугита, в настроение е за още победи

„Много съм доволен от мача. Просто бях готов да контролирам нещата на корта още от първата точка. Мисля, че успях да намеря правилния начин на игра, открих слабостите на противника доста рано в мача. След това останах доста концентриран, свърших си работата и спечелих мача.

Сервисът и ретурите са изключително важен елемент, а днес се справих доста добре. Направих доста голям процент от първи сервис, ретурите влизаха във важните моменти и това ми даде допълнителна увереност.

Като цяло ми се струва, че взимах правилните решения във важните моменти и това бе ключа към успеха в мача“, заяви Григор Димитров в интервю за телевизията на АТП.

Той бе попитан и за изпълнението му с тил „Борис Бекер“ при едно летящо воле на мрежата при резултат 4:0 във втория сет.

„Да, искаше ми се настилката да бе по-мека при приземяването. Това бе един от онези моменти, в които действаш по инстинкт. Вероятно дори не трябваше да правя това изпълнение, защото резултатът бе доста в моя полза. Но аз го направих заради красотата на самата игра. Винаги гледам да използвам подобни моменти, а след това като погледна назад си казвам – толкова е хубаво, че съм го направил.

А днешният ден бе именно такъв – разчитах много на инстинктите си, победих и съм много благодарен.

Подготовката ми за полуфинала не е по-специална. Много е приятно да навлезеш в уикенда с настроение, че си достигнал до тази фаза на турнира. Това е и смисълът на играта. Сега много се забавлявам и просто си мисля, че в момента играя най-добрия си тенис“, допълни Гришо с невероятна усмивка на лицето.

Снимка: Tennis TV

Подобни статии

Top