Гришо: В Стохколм се чувствам като у дома си (ВИДЕО)

Намирам се в добра позиция, годината за мен определено е добра, заяви българинът на пресконференция

Григор Димитров ще започне участието си на турнира Intrum Stockholm Open в четвъртък. Той очаква победителя от днешния мач между Пиер-Юг Ербер и Йежи Янович, които играят в 13:00 часа. Българинът никога не е крил, че изпитва специални чувства към надпреварата, в която спечели първата си титла в кариерата през есента на 2013-а година.

Тук се чувствам като у дома си и ми е много много комфортно. Имам добри резултати в миналото. В момента съм в добра позиция и годината за мен определено е добра. Имаше много позитиви, също и много уроци, които научих. Но сезонът още не е свършил. Чакам с нетърпение следващите 3-4 седмици. Ще анализираме след края на сезона. Сега съм фокусиран върху нещата, които ми предстоят и турнирите, в които ще играя“, заяви Гришо на специална пресконференция.

Журналистите върнаха Григор и към най-голямата му титла в кариерата, спечелена тази година на Мастърса в Синсинати.

„Когато турнирът започна, не очаквах, че ще стана шампион, защото по това време не играех убедително. Но с течение на двубоите започнах да играя все по-добре от мач на мач. Ставах все по-сигурен, спокоен и съсредоточен. Записах няколко важни победи, като тази над Дел Потро, а след това и над Иснър и това ми помогна. Със сигурност спечелването на турнира в Синсинати беше много специален момент за мен“.

Димитров беше попитан и за тежките битки с Рафаел Надал през тази година.

„Във важните моменти не успях да спечеля разиграванията. Не мисля, че имам нужда да променям нещо в играта си, по-скоро става дума за взимането на решения в определени моменти – различни удари в различни моменти – при 30-30, дюс и т.н. Все пак трябва да извлека позитиви от тези мачове, защото загубите от него ми помогнаха доста“, каза Димитров.

Подобни статии

Top