Гришо в трети кръг на US Open без игра!

Борна Чорич се отказа от мача заради контузия, българинът ще научи следващия си съперник тази вечер

Григор Димитров се класира без игра в третия кръг на US Open, след като хърватинът Борна Чорич се отказа от участие заради разкъсване на мускулни влакна на гърба. В третия кръг българинът ще срещне Камил Майхржак или Пабло Куевас.

Сблъсъкът между Чорич и Димитров трябваше да се проведе около 04:00 часа тази сутрин в края на вечерната програма на корт „Луис Армстронг“.

„Много съм тъжен, тъй като трябваше да се откажа от турнира“, написа световният №12 в профила си в Twitter. „Последните няколко месеца бяха наистина тежки заради контузията, от която страдах. За един спортист най-лошото, което може да се случи, е травма по време на състезание. Никога не е лесно да се оттеглиш.

Но в този момент тялото ми казва да спра и да преосмисля ситуацията. Решението е трудно, но мисля, че е правилно от дългосрочна гледна точка. Нямам търпение да играя на US Open следващата година. Благодаря на всички за невероятната подкрепа, която получих тук. Карате ме да се чувствам като у дома си“, написа Чорич.

В първия кръг Гришо прекъсна серия от три поредни поражения, преодолявайки опитния Андреа Сепи в четири сета. Григор можеше да се наложи и в три, но допусна спад в представянето си във втория и това го лиши от чиста победа.

Срещата между Куевас и Майхржак, която ще определи следващия опонент на Димитров, е трета на корт №11 днес.

Подобни статии

Top