Гришо взима треньора на Кей Нишикори!

В момента Данте Ботини е наставник на чилиеца Николас Джари, който изтърпява 11-месечно наказание за употреба на допинг

Дългогодишният треньор на Кей Нишикори Данте Ботини може да бъде новият наставник на Григор Димитров. Това твърди колумбийският журналист и тенис коментатор Андрес Варгас Пераза, който е доста запознат с делата на южноамериканските тенисисти.

През изминалия сезон треньор на Димитров бе Крис Гро. Двамата не са обявили раздяла, но на последните си турнири през годината българинът бе с баща си и мениджъра си Георги Стоименов, което загатна за евентуално прекратяване на взаимоотношенията с Гро, така че избор на нов треньор няма да бъде изненадваща новина.

В момента Ботини е треньор на Николас Джари, но чилиецът изтърпява наказание от 11 месеца заради положителна проба за допинг и двамата нямаха възможност да работят заедно.

Въпреки това 41-годишният Ботини поне до момента остана заедно с чилиеца като наскоро разкри, че е отхвърлил оферти от други тенисисти и гледа с нетърпение към дългия път на завръщането на Джари в големия тенис.

Преди това аржентинецът направи сериозно име с 9-годишната си работа с Кей Нишикори. Двамата се запознават в академията на IMG, в която Ботини работи от 2007-а. А три години по-късно става треньор на японеца, който под негово ръководство стигна до №4 в света и 12 АТР титли, както и финал на US Open 2014. Преди това Ботини завършва университета на Западна Флорида с диплома по спортен мениджмънт. Като тенисист стига до №827 на сингъл и №380 на двойки.

Източник: tenniskafe.com

Подобни статии

Top