Гришо за победите, загубите и ще се пребори ли за титла от Големия шлем (ВИДЕО) - DC news

Гришо за победите, загубите и ще се пребори ли за титла от Големия шлем (ВИДЕО)

Първата ракета на България обясни за раздялата с треньора си Данте Ботини и разкри, че планира да напише книга, а после и филм за кариерата си

Григор Димитров даде ексклузивно интервю пред NOVA, дни преди старта на Sofia Open, където българинът игра за последно през 2017 година, когато и спечели турнира. В него той разкри, че има намерение да напише книга или да направи филм за своята кариера. Най-добрият ни тенисист коментира и раздялата с треньора Данте Ботини, която бе обявена преди няколко дни.

„В края на деня не всичко е тенис. Винаги съм искал да бъда по-добър във всяка сфера. Изисквам малко повече не само от себе си, но и от хората около мен. За да продължаваш напред, трябва да направиш тези допълнителни крачки.  Когато бях в Ню Йорк, обядвах с Надал Рафаел на една маса. Попитах го кое е това, което винаги го кара да продължава напред. Той каза, че иска да подобри себе си”, сподели Димитров.

По думите му е много важно човек да запази детето в себе си.

„Ако взимаме всичко толкова несериозно – и загубите, и победите, няма да намерим правилната посока.  Много пъти не съм споделял някои от нещата, през които минавам. От всеки треньор съм научил много неща, но сякаш с никой не успяхме да постигнем постоянство”, каза още тенисистът.

„Здрав съм, просто ми трябваше малко повече време. Имах малко проблеми с тялото и здравословно, исках да си дам малко повече почивка. Дадох си време за почивка и подготовка, за да съм в най-добрата форма“, добави Гришо.

„За мен също не е лесно, през годините съм работил с много треньори. Някак си не можехме да имаме постоянство. От всеки треньор съм научил много неща. Не искам да си губя времето с неща, които няма да ми допринесат с нещо повече. Бях без треньор половин и година, преди това, и пак имах добри резултати. Един треньор не може да ни научи наново как да играем тенис, всеки от нас знае как да играе, въпросът е подготовката. Трябав да сме сплотени, а може би с Данте имаше дистанция, която ни отне много и мисля, че беше време(за раздялата).

Имам още много в себе си. Не искам да бързам да взимам решения, за които после да съжалявам”, категоричен е спортистът.

Подобни статии

Top