Гришо загуби и от Фелисиано Лопес, но бе близо до обрат (ВИДЕО)

Вирусът оказа тежкото си влияние върху мен, още не съм готов за голям тенис, призна българина

Григор Димитров допусна втора поредна загуба на демонстративния тенис турнир Ultimate Tennis Showdown, който се провежда във Франция. Българинът отстъпи на Фелисиано Лопес с 2:3 четвъртини – 10:17, 15:14, 16:12, 12:16, 0:2.

Както е известно турнирът има по-различни правила. Играят се четири четвъртини по 10 минути и който има повече точки след всяка от тях печели. Ако след 40-те минути резултатът е равен, се играе допълнителна част, в която целта е да се запишат две поредни точки, както се случи и в този двубой.

Българинът има за какво да съжалява, тъй като показа добър тенис и дори беше близо да осъществи обрат. В крайна сметка при 2:2 се наложи сблъсъкът да бъде решен с бърз тайбрек.

„Очевидно не съм в състояние да се състезавам на най-високо ниво. Вирусът оказа тежкото си влияние върху мен“, заяви Гришо.

Димитров загуби и шанс да се класира за 1/2-финалите на турнира, след като има актив от 0-2 в Група „А“. Активът на Лопес пък е две победи от два мача и на практика той се класира в следващата фаза на надпреварата.

В събота топ тенисистът ни претърпя поражение в дебютния си мач на турнира. Григор загуби от 50-ия в света Ришар Гаске с 0-4 (10-15, 10-13, 11-14, 10-18). Двубоят бе първи за българина след неговото възстановяване от Covid-19. За световния №19 остава мач срещу Алексей Попирин, който е в същия поток.

Подобни статии

Top