Гришо загуби оспорван и зрелищен финал на демонстративния турнир Red Bull Bassline (ВИДЕО) - DC news

Гришо загуби оспорван и зрелищен финал на демонстративния турнир Red Bull Bassline (ВИДЕО)

Българинът първо победи Филип Мисолич и Андрей Рубльов, а след това отстъпи на Карен Хачанов

Григор Димитров загуби финала на демонстративния тенис турнир Red Bull Bassline, отстъпвайки на Карен Хачанов с 5-7, 5-7, 7-4, 8-6. Двубоят бе оспорван, като българинът имаше шансове във всяка от частите. Форматът на мача противопостави тенисистите в 3 от 5 тайбрека.

Началото бе силно за бившия №3, който поведе с 4-1. Последваха няколко точки от основната линия, в които Карен започна да намира формата си и изравни. Ас при 5-5 даде предимство на руснака, а двойна грешка сложи край на първия сет.

При 5-5 във втория Хачанов направи изключителен минаващ удар и си издейства сетбол, който реализира. Първата ни ракета откри третия тайбрек с чудесен бекхенд уинър и поведе с 3-1, но и този път авансът му не се запази за дълго. Разиграванията от основната линия в повечето случаи завършваха в полза на руснака и той обърна за 4-3. Двубоят продължи без минипробиви до 5-4 за Григор – Димитров изпълни великолепен минаващ, за да стигне до сетбол, при който Хачанов отново бе надигран.

При 2-2 в четвъртия бившият №3 в света изправи публиката на крака с труден „хотдог“, но отново сгреши при късата и допусна минибрейк за 2-4. Димитров се върна в сета за 4-5, но сгреши следващата точка и даде два мачбола на Хачанов. Първата опасност бе отразена, а при втората руснакът се поддаде на напрежението и изпрати топката далеч в аут.

При 6-6 се стигна до дълго разиграване, което завърши в полза на Карен след бекхенд в мрежата на първата ни ракета. Григор не успя да завърши след добър първи сервис и бе наказан от Хачанов – 7-5 7-5 4-7 8-6.

По-рано през деня най-добрият български тенисист преодоля представителя на домакините Филип Мисолич и най-високо класирания тенисист в надпреварата Андрей Рубльов.

Подобни статии

Top