Гришо загуби от Чорич на старта на Adria Tour в Задар (ВИДЕО)

Българинът отстъпи с 1:4, 1:4 за 36 минути

Григор Димитров започна с поражение участието си на турнира от серията Adria Tour  в Задар. Бившият №3 отстъпи на Борна Чорич с 1:4, 1:4 за 36 минути игра.

Световният №33 изглеждаше в добра форма, като грешеше много рядко, движеше се чудесно по корта и поддържаше високо темпо. Най-добрият ни тенисист не успя да влезе в ритъм достатъчно бързо и често пропускаше целта.

Следващият мач на Димитров ще бъде в 20:00 часа, когато той излиза срещу квалификанта Педя Кръстич. В групата е още и Новак Джокович, като българинът ще играе с него в неделя.

Двубоят започна при силен вятър и хърватинът се възползва от това, като в началото на третия гейм на няколко пъти заложи на по-висока парабола в ударите си. Това доведе 0-30 на сервис на първата ни ракета. При 15:30 последва великолепно разиграване, в което Димитров заложи на изненадваща къса, която се спря точно до мрежата, но съперникът му някак я стигна и успя да завърши – три поредни брейкбола. Още при първия видяхме двойна грешка.

Представителят на домакините затвърди без проблеми проблеми, след което успешен лоб, уинър от ретур и грешка на Григор му дадоха три сетбола от посрещане. Топката докосна мрежата и падна рязко още при първия и българинът не успя да я отиграе.

В първия гейм на втората част Димитров стигна до първия си шанс за пробив. При 30:30 хърватинът изпълни изкусно воле, но след това сгреши и двамата трябваше да играят решаваща точка. Чорич обаче проби защитата на първата ни ракета със сервис и поведе с 1:0.

При 1:2 българинът започва с две двойни грешка, а след това намери мрежата от форхенд – три поредни брейкбола за съперника му. Успя да отрази първия с форхнед уинър, след като си освободи корта с добър сервис, но изпрати топката в аут от бекхенд и бе пробит.

Чорич затвърди на нула и откри участието си в Adria Tour с успех.

Източник: tenniskafe.com, Снимка: Getty Images

Подобни статии

Top