Гришо започна сезона с важна победа в Бризбейн (ВИДЕО)

Българинът стартира с успех над японеца Йошихито Нишиока в два сета

Григор Димитров стартира сезон 2019 с успех с 6:3, 6:4 над Йошихито Нишиока от Япония на турнира в Бризбън (Австралия), където спечелититлата през 2017 година. Българинът показа завидна психика и отрази шест от седемте възможности за пробив на Нишиока. В следващия кръг Димитров ще се изправи срещу победителя от двойката Джон Милман (Австралия) и Тенис Сандгрен (САЩ), които играят по-късно днес. В потока на Гришо най-високо поставен в световната ранглиста е №9 Кей Нишикори (Япония).

Още в първия сет пролича, че Гришо продължава да изпитва проблеми на свой сервис. Той бе изправен пред пробив още в откриващия гейм, като трябваше да наваксва изоставане от три точки, но се справи успешно. В третия обаче всичко се повтори, но за щастие и той приключи в полза на Димитров не без помощта на съперника му, който сгреши и изгуби предимството си. Сервисът на Нишиока продължи да е енигма за българина, който изостана с 15:40, но и японецът започна да греши.

Така в четвъртия гейм Димитров стигна до точка за пробив за първи път в мача и успя да се възползва от тази възможност, след което го затвърди с гейм на нула и увеличи аванса си. Нишиока оцеля в следващата част, след като отстъпваше с 0:30, но увереността му от началото на мача се беше изпарила и така Григор спечели първия сет.

Втората част започна спокойно, като всеки от съперниците взе първите си подавания. В четвъртия гейм обаче Димитров отново се пропука и японецът стигна до точка за пробив, но не се възползва. За сметка на това още в следващия гейм хасковлията успя да пробие съперника си и да поведе с 3:2. Григор Димитров допусна известна разконцентрация в своя сервис гейм, но в решителния момент не трепна и взе подаването си. Българинът проби за втори път съперника си след негови грешки, след което сервира за спечелване на мача.

Тук обаче не бе особено концентриран и позволи на съперника си да върне единия пробив след двойна грешка и топка в мрежата, след което Нишиока стигна до две последователни възможности за пробив, като успя от първия опит за 5:3. Последва нов слаб гейм за Димитров, който не успя да се възползва от грешките на Нишиока и резултатът стигна до 5:4.

На свой сервис обаче Гришо се стегна, първият сервис отново заработи и той стигна до два мачбола. Нишиока оцеля след хубав минаващ удар по диагонал. Последва продължително разиграване, а българинът сбърка пръв, като прати топката в мрежата и се стигна до равенство. Димитров взе следващата точка и стигна до трети мачбол, като този път нервите на Нишиока не издържаха и след топка в аут мачът завърши с успех за хасковлията.


„Всяка година е ново начало. Винаги е хубаво да започнеш добре, да запишеш добри резултати на старта. Първият мач не е лесен, все още сме 2018 година. Трябва да си готов да преодоляваш всяко препятствие, което се появи на пътя ти.

Мисля, че нямам поводи да съм недоволен, хубава победа. Единственият начин да си върнеш позициите, е да печелиш мачове. Когато го правиш, трупаш и повече самочувствие. В екипа сме уверени и настроени оптимистично.

Да имаш в щаба си Андре Агаси е много ценно. Връзката ни е специална и се надявам нещата да продължат да се развиват позитивно. Свързва ни приятелство, братство. Той помага много с работата на корта, но предлага и един по-различен поглед. Двамата с Дани Валверду са чудесен тандем, трябва да бъда изключително доволен, че зад мен има двама толкова големи специалисти“, коментира Димитров.

Подобни статии

Top