Гришо започва срещу Гаске и Лопес на турнира на Муратоглу

Първите 2 мача на българина са в събота и неделя вечер, регламентът на срещите е много интересен

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се завръща на корта и ще участва във второто издание на демонстративния турнир Ultimate Tennis Showdown. Надпреварата се провежда в академията на Патрик Муртоглу във Франция, в околностите на Ница.

За Димитров това ще бъде първо участие на турнир, след като обяви, че е излекуван от коронавирус. Българинът разкри, че е инфектиран с Ковид-19 след изследване в Монако на 21 юни, след като получава физическо неразположение при участието си на демонстративния турнир от веригата „Адрия Къп“ в Задар.

Гришо ще играе в събота и неделя от 21:30 часа българско време. В първия мач негов съперник ще бъде Ришар Гаске (Франция), а в неделя излиза срещу Фелисиано Лопес (Испания).

Според предварителната програма следващите два двубоя на българина ще бъдат на 1 и 2 август.

Турнирът е с продължителност от две седмици, а играчите ще бъдат разпределени в две групи от по четирима. Финалната фаза ще се проведе на 1 и 2 август.

Мачовете са разделени на 10-минутни четвъртини, като победител в четвъртината става играчът, реализирал повече точки след изтичане на времето. Ако всеки играч спечели по две четвъртини се играе решаваща пета част, в която побеждава първият играч, реализирал две поредни точки.

Очаква последните две места в схемата да се заемат от Стан Вавринка и един измежду Александър Зверев и Гаел Монфис.

Потвърдилите участие до момента са Вердаско, Лопес, Ришар Гаске, Беноа Пер, Алексей Пипирин, Корентин Муте и Дъстин Браун.

 

Подобни статии

Top