Гришо започва в Стокхолм днес следобед - DC news

Гришо започва в Стокхолм днес следобед

Мачът на българина срещу чеха Иржи Лехечка се очаква да стартира след 15:30 часа на Централния корт

Григор Димитров ще изиграе мача си от първия кръг на турнира от сериите АТП 250 в Стокхолм днес следобед. Двубоят на шестия поставен в схемата Димитров срещу чеха Иржи Лехечка е насрочен за втори на Централния корт, където играта започва в 14:00 часа българско време със срещата Алекс де Минор – Бенжамен Бонзи. Това означава, че мачът на Григор ще започне след 15:30 часа.

До този момента Димитров се е изправял един път срещу 20-годишния Лехечка, като го победи в първия кръг на Australian Open тази година. Чехът заема 76-та място в световната ранглиста, като направи своя пробив при мъжете именно през този сезон. При успех над Лехечка първата ракета на България ще играе с финландеца Емил Руусувуори или Жоао Соуса от Португалия.

Столицата на Швеция е специално място с Григор, тъй като именно там той спечели първата си титла на ниво АТП през 2013-та година, а освен това още два пъти е достигал финала. Българският тенисист има общо осем титли в кариерата си, но последната е от края на 2017-та година.

Подобни статии

Top