Грубо нарушение на сигурността в автобус по линията Куклен – Пловдив СНИМКА

Има проверки, предписания. Ето какво отговориха институциите

Граждани, сигнализираха за опасно нарушение на мерките за сигурност в автобус по линията Куклен – Пловдив. Ето какво отчетоха от Общината след направена проверка:

„Вчера няколко граждани ни изпратиха снимка с претъпкан автобус, тя е направена в 7, 15 часа и ясно се вижда, че фирмата превозвач не спазва указаните мерки за сигурността“, съобщават от Община Куклен.

„По случаят има образувани проверки от всички инстанции с цел превозвачът да понесе отговорност за нарушаване на противоепидемичните мерки. Сезирали сме РЗИ – Пловдив и Първо Районно управление – Пловдив за нарушения на противоепидемичните мерки от страна на превозвача и фирмата – превозвач. Тече процедура по налагане на санкции към транспортната фирма.

Бихме искали да Ви уведомим, че всекидневно се извършват проверки от служители на Първо Районно управление – Пловдив, от Районна здравна инспекция – Пловдив и от служители на Община Куклен из търговските обекти на територията на Общината. До този момент не са установени нарушения на противоепидемичните мерки, освен в някои от фирмите, на които са им направени предписания за отстраняване на нередностите. Последващи проверки ще се извършват редовно, за да не се нарушават предвидените мерки.“

От кметството призовават да не се допускат некоректности и нарушаване на мерките, сигнали могат да се подават на на тел. 03115/21-20 или на e-mail kmet@kuklen.org.

Подобни статии

Top