Груев и Бачев ще играят срещу Олисемека в Мача на звездите

Сашо Груев и Васил Бачев бяха избрани в отбора на Франкамп, а Питър Олисемека в този на Върбанов

Тримата баскетболисти на Академик Бултекс 99 попаднаха в различни отбори за Мача на звездите 2019, който ще се проведе на 21 април в „Арена Шумен“. Александър Груев и капитанът на пловдивчани Васил Бачев бяха избрани в Отбор Франкамп, докато нигериецът Питър Олисемека е в Отбор Върбанов.

Цяла плевенска група баскетболисти пък ще бъде в един отбор. Този избор направи капитанът Николай Върбанов. Капитан на другия отбор ще бъде Конър Франкамп БК Берое. За подбора на баскетболистите в Стара Загора влезе в сила старата детска игра „настъпванка“.

Върбанов избра своята „бригада“ пръв. Треньорът на Спартак (Плевен) Александър Дяковски, който също участва в пресконференцията по избора на играчи веднага започна преговори да бъде начело на отбора на Върбанов.

В понеделник, 15 април, ще бъдат обявени и спонсорите на двата отбора, които ще дадат имената им. Това ще стане на пресконференция в Шумен. Тогава ще бъде обявена пълната програма и треньорите на тимовете.

Към Александър Дяковски и Галин Стоянов ще се присъединят още двама специалисти, обявиха организаторите.

Топсъбитието в мъжкия ни баскетбол се очертава като рекордно по продължителност през тази година. На близо 5 часа шоу с оранжевата топка ще имат възможност да се насладят феновете от града на Първата българска държава. Освен класическия сблъсък между най-добрите състезатели от шампионата на Националната баскетболна лига, на терена ще излязат и топ играчите на БГО Баскетболна лига. Двата мача ще започнат съответно в 19:00 и в 17:00 часа.

Звездното шоу ще бъде придружено от конкурсите за забивки, тройки, умения и две или три игри с публиката. Непрофесионалистите ще се включат и по традиция в конкурсите за забивки, умения и тройки.

Легенди, допринесли много за българския баскетбол, ще се върнат на терена за кратко, за да честват 20 години от най-успешния сезон на баскетболен клуб ФИКОСОТА от Шумен. В рамките на Мача на звездите, който ще проведе на 21 април от 19:00 часа в Арена „Шумен“, публиката в залата и пред телевизионните екрани ще може да види имена като Любо Амиорков, Данчо Колев, Петър Петров, Хриси Димитров, Пламен Христов, Илиан Йорданов, Даниел Димитров, Мариан Костадинов, Пеньо Нацкин и други. Местните легенди, водени от Стефан Радушев също ще бъдат в състава.

Отбор с капитан Николай Върбанов: Брендън Браун, Цветослав Острев, Айзея Уилямс, Иван Лилов, Ламаркъс Рийд, Константин Коев, Христо Захариев, Александър Гаврилович, Калоян Иванов, Питър Олисемека, Деян Иванов;

Отбор с капитан Конър Франкамп: Патрик Рембърт, Александър Груев, Тре Когинс, Божидар Аврамов, Джейлън Дженкинс, Васил Бачев, Александър Янев, Антъни Гуджино, Георги Боянов, Ларон Смит, Малик Диме;

Подобни статии

Top