Гуруто на уискито пристига в Пловдив на първия по рода си фестивал на уискито

Една от най-харизматичните и авторитетни личности в света на уискито ще бъде специален гост по време на първия по рода фестивал на уискито в културната столица Пловдив.

Джим Мъри е единственият към момента професионален уиски журналист и критик, уиски гуру, чиито присъди могат да изстрелят едно уиски на върха или то просто да бъде забравено.

Тази събота той ще проведе две изключително интересни лекции. Първата ще запознае слушателите с уиски индустрията, уиски журналистиката и начина, по който човек става световно име в уиски Вселената. Тя ще представи последното издание на „уиски библията” – Whisky Bible 2019.

Втората късна сесия ще предложи изключително интересно изживяване – дегустация на 5 уискита, избрани от Джим Мъри, която самият той ще води и то така, че до последно неговата селекция ще е неизвестна на публиката.

От петък до неделя в рамките на фестивала ще се дегустира уиски за над 500 000 лева. Началото на първото специализирано регионално уиски шоу OLD & RARE WHISKY SHOW 2018 BULGARIA беше дадено снощи. То ще предостави достъп до над 200 стари и редки колекционерски бутилки уиски, които ще могат да се опитват срещу определена сума за всяко едно от тях.

На щандовете ще бъдат налични специално отлежали лейбъли – между 30 и 50-годишни дестилати.  Сред редките видове са и бутилирани преди повече от 40 години.

Уискитата идват директно от държавите с най-дълги традиции в производството на любимата на милион напитка –  Шотландия, Ирландия и  САЩ, както и страната, правеща фурор в последните години в производството на уиски –  Япония.

Подобни статии

Top