Хън-Мин Сон бленува трофей, за да избегне казармата в Южна Корея

Нападателят на Тотнъм иска да вкара на Германия, но и да спечели Азиатските игри, иначе влиза в казармата

Хън-Мин Сон ще опита да изстреля Република Корея в нова орбита с неочаквана победа над световния шампион Германия, но след Световното първенство може да упражнява съвсем различен вид стрелба. Нападателят на Тотнъм ще навърши 26 на 8-и юли и е длъжен да постъпи за две години в армията, но преди да стане на 27.

Избягването на военна служба в Република Корея е рядкост, като спортистите могат да направят това със злато на олимпийски или азиатски игри. Континенталното първенство е през август в Индонезия и Хън-Мин Сон ще се надява да вдигне трофея, за да продължи кариерата си.

„Ако отборът на Република Корея спечели злато на азиатските игри, футболистите ще бъдат освободени от служба“, обяви говорител на футболната федерация на страната.

Дори и да не спечели титлата, Хън-Мин Сон пак може да се измъкне от военна служба. Подобно нещо се случи през 2002-а година, когато корейците играха на полуфинал на световно първенство и Джи-Сун Парк, тогава в Манчестър Юнайтед, беше освободен от служба лично от президента на страната.

В момента обаче не е планирано подобно изключение, „освен ако не се получи нова директива от президента“, добави той.

За разлика от Хън-Мин Сон, повечето корейски национали вече са отбили военната си служба. Той обаче замина за Германия едва 16-годишен и тренираше в школата на Хамбургер ШФ, а от първото си занимание насетне така и не се прибра за постоянно в Република Корея.

Снимка: thesun.co.uk

Подобни статии

Top