Хаос в програмата на Първата шестица заради ЦСКА 1948

БФС може да принуди столичани да играят следващите си 2 мача с юноши, а отложения с Локо да се проведе на 19 май, когато е и финалът за Купата на България

Хаос с програмата в първата шестица на Първа лига ще настъпи до края на първенството, пише „България днес“.

Причината е отлагането на три поредни мача с участието на ЦСКА 1948. От новака обявиха, че имат над десет футболисти с положителни проби за COVID-19, както и членове на спортно-техничестия щаб. Според решение на Изпълкома на БФС при наличието на десет или повече футболисти с коронавирус в един клуб следва двубоите на съответния състав да бъдат отложени. Така мачовете на ЦСКА 1948 с Локомотив (Пловдив), ЦСКА и Арда трябва да бъдат пренасрочени. Не е ясно за кога ще бъдат насрочени те при сгъстения цикъл до края на първенството.

СТК на БФС вече отложи мача с Локо, но ако още 2 срещи на новака бъдат отложени, времето няма да стигне, защото на 27-и май трябва да се проведе баражът за последната евроквота. Дотогава обаче трябва да има крайно класиране.

Затова съществува вероятност ЦСКА 1948 да бъде принуден да играе следващите си срещи с юноши, а отложената среща с Локо да се играе на 19 май, когато е финалът за купата между Арда и ЦСКА, допълва „Тема спорт“.

Подобни статии

Top