Harlem Jazz за начало на джаз вечерите в Конюшните на царя

HARLEMPLOVDIV4

Празниците на изкуствата „Лятно време“, на летни сцени „Конюшните на царя“ стартират за 18-та година. Утре вечер, с един много специален концерт, се откриват джаз вечерите.

Още с първите секунди музика на живо, ще се пренесем в една от най-горещите точки на Ню Йорк – кварталът, известен като Spanish Harlem. Тук се намира един от най-важните клубове в историята на джаза – Minton’s Playhouse. Точно тук, на среднощните джемове в началото на 40-те години, алто саксофонистът Charlie Parker, тромпетистът Dizzy Gillespie и китаристът Charlie Christian, поставят началото на бибоп музиката. А преселилите се през 60-те години в квартала музиканти, от Пуерто Рико, създават стила The latin boogaloo, като смесват блус схемата и джаз импровизациите с латино ритмите и конга перкусиите.

Harlem Jazz е поредица от концерти, които пресъздават музиката и атмосферата на джаз сцената в Харлем, Ню Йорк в средата на миналия век. Експлозивна комбинация от бибоп и джаз-блус, както и ударна доза грууви boogaloo. А за това Spanish Harlem издание, ще има и леко афро-карибско и фънк влияние.

Росен Захариев-Роко – тромпет и флюгелхорн

Петър Георгиев – китара

Димитър Карамфилов – контрабас

Атанас Попов – барабани

Входът за концерта е 10 лева, а началото е в 21:00.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top