Хърватия и мощни спонсори искат да купят домакинството на мача Джошуа – Пулев

Ивайло Гоцев и Кобрата готови да приемат най-добрата оферта, Еди Хърн обмисля бой в Близкия Изток, както и невиждано шоу в Лондон без публика

Ивайло Гоцев – агентът на Кубрат Пулев, разкри пред Радио Пловдив, че Хърватия и много спонсори искат да бъдат домакини на мача на българина за световната титла срещу британеца Антъни Джошуа. Град Пула и древната антична арена е уникалното място, на което може да се изправят носителят на 4 от поясите при най-тежките и нашият претендент.

Лондон в момента не е най-доброто място заради пандемията от коронавирус, а агентът на Джушуа – Еди Хърн, разглежда оферти от Близкия Изток.

„Ние ще се съгласим на най-доброто предложение. Важното е мачът да се състои, защото тази среща сега става от още по-голямо значение – светът трябва да се върне към нормалното и аз мисля, че това ще бъде една силна стъпка напред.

Не е невъзможно да има и публика, всичко е въпрос на време и на мястото, където ще бъде мача. Може да има и публика, но не искаме и да застрашаваме здравето на хората“, заяви Ивайло Гоцев.

„Пловдив е моят роден град и аз много го обичам. Направихме един голям мач на Тервел Пулев. Заради пандемията сега едно събитие пропадна, но ние имаме големи идеи, ние сме насреща и ще направим много силни галавечери в Пловдив“, добави Гоцев.

Еди Хърн пък счита, че дори и на стадиона на Тотнъм и без публика мачът за титлата може да се превърне в невероятно шоу, благодарение на модерните техтологии, така че зрителите да се чувства у дома си така, все едно са на първия ред, пише „Тема спорт“.

„Готов съм на всичко. Разговаряме със Скай и ВВС за различни проекти. Когато започнахме преди 5-6 седмици, приложения като „Зуум“ бяха революция, а сега всеки ги използва и вече са скучни. Това означава, че трябва да минем на следващото ниво, да пресъдадем на живо спорт по невиждана досега система, все едно наистина си там и усещаш абсолютно от първо лице атмосферана. Да се говори с години за това събитие. Трябва да предвидим, че и занапред ще има катастрофи, които да ни спират от прекия контакт, затова трябва да сме иновативни. И такива боксови вечери да бъдат достъпни.

Баща ми казва, че съм луд, защото е рисковано, но аз съм готов да го правим. Ще има фойерверки, дронове навсякъде, с които ще правим картина от 360 градуса. Ако ще го правим в период на карантина, трябва да е нещо, което ще смае света“, казва Хърн.

Той ще се опита да дебютира с иновации за двубоя между Александър Поветкин и Дилиън Уайт. Срещата е предвидена за 4 юли в Манчестър пред празни трибуни и ако мине по план, то следващото голямо събитие, което да се организира по подобен модел, ще бъде битката между Кобрата и Джошуа.

Подобни статии

Top