Хавиер Ибаниес е на четвъртфинал на СП по бокс в Ташкент - DC news

Хавиер Ибаниес е на четвъртфинал на СП по бокс в Ташкент

Даниел Асенов – Тайсъна загуби от Мохамед Мозиане от Алжир

Хавиер Ибаниес се класира за четвъртфиналите на Световното първенство по бокс в Ташкент. Националът ни показа характер и много умения, за да преодолее безкрайно нечистата игра на Юмид Рустамов от Азербайджан.

В категория до 57 килограма натурализираният кубинец се поздрави с успех с 3:1 гласа. Той дойде на фона на много мръсната игра на съперника му, която бе белязана с две предупреждения – за задържане и за опасно навеждане с глава. В третия рунд Ибаниес даде всичко от себе си и с много класа показа, че заслужава победата.

За място на полуфинал и спечелване на минимум бронзово отличие Хавиер ще срещне Хусам Мохамед (Индия) на 10 май. Двубоят ще се проведе на 10 май.

В категория до 51 килограма Даниел Асенов се хвърли в здрава битка с осмия поставен Мохамед Мозиане. 6-кратният европейски шампион започна малко по-трудно срещата, докато се нагоди срещу играта на съперника си. Във втория и третия рунд обаче националът ни даде всичко от себе си, нанесе множество точни удари, но въпреки това съдиите прецениха да дадат победа с 4:1 в полза на Мозиане.

По-късно днес, във вечерната сесия дебют на Световното първенство ще направи Рами Киуан. В пети мач на ринг Б той ще играе с Тухамет Бабайев от Туркменистан. Двубоят трябва да започне около 17:00 часа. Може да проследите срещата пряко по БНТ 3.

Подобни статии

Top