Хайде на мартениците! 300 търговци чакат на Главната (СНИМКИ)

Пролетта чука на прага, Баба Марта – също.

А с нея идват и мартеничките, с които ще накичим близки и роднини, приятели и колеги, на 1 март.

Покрай хубавото време в първите дни на февруари, по Главната в Пловдив вече наизлязоха търговци и производители на мартеници, а  бяло-червените символи на пролетта радват окото на пловдивчани и гостите на града под тепетата.

Около 300 разрешителни за продажба на мартеници са издадени за централната част на града, съобщи за DCNEWS зам.-кметът Розалин Петков. Мераклиите да ги продават извиха опашки още в първите дни на годината пред Партийния дом.

„Общината издава разрешителни само на търговците и производителите, които искат да продават на Главната улица и района около нея, както и в „Капана“, посочи Петков. По думите му за спирките, тротоарите и пл. „Съединение“ в центъра търговците трябва да кандидатстват за подобен документ пред районната администрация в „Централен“. Същото се отнася и за останалите квартали – за тях разрешителни се издават в районните кметства.

А иначе средно едно разрешително за продажба на мартеници на 2 кв.м площ, струва около 20 лв.  „Все пак зависи за колко време го иска търговецът. Някои си вземат за 2-3 дни, други – за времето от 1 февруари до 7-8 март“, поясни зам.-кметът.

Подобни статии

Top