Хайдук (Сплит) представи официално Кристиан Димитров (СНИМКИ)

Защитникът на Ботев (Пловдив) и на националния отбор подписа договор до лятото на 2023 година, взе екипа с №4

Кристиан Димитров вече официално е играч на Хайдук (Сплит). 22-годишният защитник пристигнал в хърватския гранд от Ботев (Пловдив) и подписа договор с „белите“ до лятото на 2023 година. Димитров ще носи фланелка с номер 4 в Хайдук.

Кристиан започва кариерата си в Локомотив (Пловдив), откъдето през 2016 година премина в Ботев (Пловдив) и направи дебюта си при мъжете. През последните 3 сезона за Ботев той записа общо 68 официални мача, като отбеляза шест гола и добави една асистенция.

Димитров има шест официални мача за националния отбор на България, като преди това редовно се изявява в юношеските и младежките формации на страната.

„Много се радвам да подпиша с клуба, който винаги е имал най-големи амбиции. Хайдук е известен в България, неотдавна Георги Терзиев играеше там, треньор беше Красимир Балъков, а още преди това треньор беше легендарният Иван Вуцов. Наясно съм с мащабите на клуба и отговорността, която поемам като играч с този подпис. Нямам търпение за първия си мач тук“, заяви Кристиан Димитров след подписването на договора с „белите“.

Пловдивчанинът ще направи дебюта си при госстуването на Хайдук на Славен (Белупо) в събота от 18:30 часа.

Подобни статии

Top