Хебър, Пирин и Берое определят кой ще играе бараж за оцеляване в елита - DC news

Хебър, Пирин и Берое определят кой ще играе бараж за оцеляване в елита

Решителният последен кръг от плейофите е тази вечер от 18:30 часа

Последният плейофен кръг в групата от 11-то до 16-то място на Първа лига ще се изиграе днес. След като вече стана ясно, че Септември и Спартак (Варна) изпадат във Втора лига, единствената въпросителна е кой ще завърши на 14-та позиция в крайното класиране и ще играе бараж за оцеляване срещу тим от Втора лига – Хебър, Пирин или Берое.

Към момента на 14-то място е Хебър (Пазарджик) с 29 точки, но отборът на Любослав Пенев посреща 12-ия Берое (32 точки) от 18:30 часа и с победа ще завърши пред съперника си заради по-добрите резултати в преките двубои през редовния сезон. От своя страна Берое има нужда от точка в Пазарджик, за да се спаси.

В битката е замесен и Пирин, който е домакин на Спартак (Варна) по същото време. „Орлетата“ имат нужда от точка, за да си осигурят елитния си статут, но ако загубят, могат да се озоват на позиция за бараж при победа на Хебър над Берое. Любопитното е, че има възможност четири отбора да завършат с еднакъв брой точки – 32. Такъв актив има и 11-ят Ботев (Враца), който със сигурност остава в Първа лига, дори и да загуби гостуването си на Септември.

Програма за последния кръг в битката за оцеляване:

Понеделник, 5 юни, 18:30 часа

Пирин – Спартак Варна

Хебър – Берое

Септември – Ботев Враца

Източник: БГНЕС

Подобни статии

Top