Хебър привлече две нови попълнения

Това са халфът Ивайло Найденов от Левски и крилото Китан Василев от Септември (Симитли)

С две зимни попълнения се подкрепи футболният тим на Хебър преди стартиращата след седмица подготовка на тима за втория етап от шампионата. Договори със 103-годишният клуб от Пазарджик подписаха халфът Ивайло Найденов и крилото Китан Василев.

Бившият младежки национал Найденов напусна официално досегашния си тим Левски преди само няколко дни и след кратък разговор с Николай Митов прие да продължи кариерата си в Хебър. Найденов минава за поливалентен състезател, който успешно може да играе на различни позиции в защитата или халфовата линия. В петгодишната си професионална кариера той е бил състезател само на два клуба – Левски и Арда (Кърджали).

Крилото Китан Василев идва от Септември (Симитли), където през последните два сезона беше основен състезател на тима от Симитли. 24-годишният щурмовак е играл преди това за Локомотив(Сф), Царско село, Витоша(Бистрица) и Славия(Сф), чийто юноша е.

„С привличането на Иво и Китан целим основно две неща – засилване на конкуренцията в отбора и постигане на по-голяма широчина и вариативност в състава. Другата ни пряка цел с тази зимна селекция ще бъде надграждане на нивото от есента и още по-боеспособен Хебър за битките от втория дял на шампионата“, коментира привличането на двамата нови футболисти старши-треньорът на Хебър Николай Митов. Той допълни, че Хебър запазва състава си от есенния полусезон и привличане на други нови попълнения не се предвиждат.

След като парафираха контрактите си с Хебър Ивайло Найденов и Китан Василев разгледаха спортна база „Георги Бенковски“, след което проведоха разговор със силния човек в клуба Иван Папазов и старши-треньорът Николай Митов.

Подобни статии

Top