Хебър разби с 14:1 Локомотив (София)

Пазарджиклии излизат срещу Вихрен (Сандански), а победителят ще играе срещу Берое на 1/16-финалите

Хебър (Пазарджик) и Вихрен (Сандански) ще играят зонален финал в Югозапада, а победителят ще срещне Берое на 1/16-финал в турнира за Купата на България. Тази година в Югозападната част на страната имаше изненадващо малко заявки за участие в турнира, а полуфиналите противопоставиха тимове от окръжните групи срещу Хебър и Вихрен.

На стадиона в Требич аматьорският Локомотив 2016 (София) беше съкрушен от Хебър с 1:14. Голмайстори за гостите станаха с по 3 гола Богомил Божуркин и Станимир Димитров, а по два добавиха Стефан Лачом и Александър Александров.

В другата среща славният отбор на Черногорец 1946 (село Ноевци, област Перник) – станал известен с издигането на кандидатурата на Любослав Пенев за президент на БФС, отстъпи на Вихрен (Сн) с новия си треньор Здравко Лазаров с 0:5.

Финалната среща в зоната ще се играе на 5 септември 2018, сряда, 17:00 часа, като домакина, ще се определи чрез жребий. Победителят ще играе на 1/16 финалите на основната схема срещу Берое.

В Северна България ще има бараж за едно място между представителите на Североизтока и Северозапада. В Зона Варна имаше всичко на всичко един подал заявка отбор и той стига до финала в Зона Север без да изиграе нито един мач- това е Спартак 1918 (Варна).

Доста по-сериозни бяха тимовете в Северозападна България, където до финала достигнаха ФК Севлиево и Първа атомна (Козлодуй). Севлиевци разбиха с 5:2 Локомотив (Дряново), а Първа атомна отстрани Априлци с 3:1 с два гола на Рони Данчев и един на Любомир Василев.

Победителят от мача Севлиево – Първа атомна първо ще спори със Спартак (Варна) и чак след това предстои мач с Верея в първия кръг на основната фаза.

Подобни статии

Top