Херо Мустафа посети първото Google референтно училище в Източна Европа

Американския посланик гостува на пловдивската ЕГ „Иван Вазов“

Посланикът на САЩ Н. Пр. Херо Мустафа беше на гости на Езикова гимназия “Иван Вазов” в Пловдив по покана на кмета Здравко Димитров, за да види на практика как работи първото референтно Google училище в Източна Европа. Нейно Превъзходителство влезе в два реални учебни часа на 9-и клас – по история на испански и по физика, след което официалните гости имаха възможност да дискутират с група ученици ползите от облачните технологии в училище и проекто базираното обучение.

“Днес аз съм тук не само като посланик, но и в ролята си на майка на две деца на 4 и 6 годишна възраст. Изключително съм впечатлена от това, което виждам – будни, умни деца, обучаващи се с възможно най-модерни технологии. Това е пример за България и за бъдещето”. С тези думи се обърна към учениците Н. Пр. Херо Мустафа и добави: “Поздравявам директорката Вихра Ерамян, кмета Здравко Димитров, зам.-кмета по образование Стефан Стоянов и всички учители и ученици за положените усилия да направят училище на световно ниво в Пловдив”.

Кметът Здравко Димитров представи на Нейно Превъзходителство образователните инициативи на Община Пловдив.

“Дигитализацията на учебния процес, особено последните две години, в ситуация на пандемия, когато се наложи принудително дистанционно обучение, показа на всички ползата от технологиите в образованието”, каза той и допълни, че общината ще продължи да отделя средства за тези програми и занапред.

1 2

Подобни статии

Top