Херо напусна Лудогорец заради бразилска легенда (ВИДЕО)

Пауло Аутуори е новият силен човек начело на шампионите

Димитър Димитров вече не е старши треньор на Лудогорец. Това обяви на днешна пресконференция изпълнителният директор на тима Ангел Петричев. Херо пое тима през лятото на 2017 година и спечели титлата през изминалия сезон.

Сега 7-кратният шампион на България ще бъде воден от Пауло Аутуори, който е назначен за главен мениджър на тима. Петричев разясни, че ръководството е пожелало Херо да остане треньор, но специалистът е предпочел да напусне, тъй като основните решения ще се взимат от новодошлия бразилец.

Пауло Аутуори е голямо име. Той е отказал покана от Фламенго за спортен директор и е избрал да работи в българския шампион. Бил е треньор на всички големи отбори в Бразилия – Сао Пауло, Ботафого, Фламенго, Васко да Гама, Сантос, Интернасионал, Атлетико Минейро, Атлетико Паранензе. Работил е още в Португалия за Бенфика, в Япония и ОАЕ, бил е национален селекционер на Перу и Катар. Печелил е Копа Либертадорес и Световното клубно първенство със Сао Пауло.

Новият наставник на Пауло Аутуори заяви при официалното си представяне, че от най-голямо значение е да се запази менталната мотивация на играчите.

„За мен е голяма чест да съм тук и да съм част от амбициозния проект и да продължим проекта на Лудогорец. За кариерата си от 43 години знам, че всичко се случва. Знам, че това е позицията, която искам. Бях в последните години главен мениджър в Бразилия.

Гражданин съм на света. Винаги съм работил в добри проекти. Искам да израстваме и да постигнем големи успехи.

Имам избран екип. Ще работим заедно с Методи Томанов. Доволен съм и съм щастлив да съм тук във вашата държава и отбор.

Това, което е най-важно за клуба, е да продължи да е такъв отборът. Трябва да продължим с това постоянство, трябва да търсим най-добрите възможности. От моя опит най-важно е да съхраним идентичността за футболистите.

Важно е да се запази уважението и да се гради нагоре. Естествено някои неща ще се случват бавно. Но моята работа е да работя не за себе си, а за отбора и за целия клуб. Моята цел е да продължавам да работя. Нуждите на клуба са това, за което трябва да работим. Главният герой е Лудогорец.

Като всеки професионалист съм запознат с футболистите, какво ще става в бъдеше, ще дискутираме, когато направим нещо. Всеки ден ще работим. Най-важно е да запазим менталната мотивация на играчите ни. Те трябва да са винаги мотивирани и да дават всичко от себе си. Нашият тим показа добро представяне в евротурнирите.

Вече 43 години работя във футбола, ще продължа още малко и ще продължа да давам всичко от себе си“, заяви бразилецът.

Що се касае до тримата българи, с които е работил в лицето на Илиан Илиев, Тони Здравко и Красимир Наков, специалистът обясни:

„Трима са българите, с които съм работил. Те са много отдадени, такива впечатления имам. Те са давали най-доброто от себе си. Ще бъде голямо удоволствие, ако ги срещна отново.

Играчите на Лудогорец единодушно обявиха след назначението на Пауло Аутуори, че голямо име в световния футбол застава начело на отбора.

„Не съм работил с него. Голямо име е. Има голям характер, така се коментира в Бразилия. Много ще ни мотивира да работим заедно и да постигнем още успехи”, сподели Марселиньо.

„Голямо име идва в отбора. Винаги сме уважавали всеки един треньор. Надяваме се на още по-големи успехи с него”, заяви от своя страна Светльо Дяков.

Подобни статии

Top