Хероин и тютюн без акциз спипаха при акция в квартал „Столипиново“

Има задържани

Полицейска операция в квартал Столипиново доведе до няколко ареста, съобщават от пресцентъра на ОДМВР – Пловдив.

При претърсване в дома на 63-годишна жена и нейния 37-годишен син на  улица „Джебел“ криминалисти от Шесто районно управление са открили  84 дози хероин. Задържаните лица са известни на органите на реда с криминалните си прояви. Наркотичното вещество било разпределено, опаковано  и предназначено за улична търговия. В дома на семейството е открит и отделен вързоп с хероин в насипно състояние.

Общото количество на наркотика ще бъде установено след извършване на експертна справка. Лицата са задържани за извършено престъпление по чл 354 от НК.

При друга акция в квартала униформените са иззели близо 10 килограма нарязан тютюн без акцизен бандерол. Проверката е извършена днес предиобед на улица Правда. Служители на шесто РУ спрели лек автомобил “ Мерцедес“ с пловдивска регистрация и установили, че в купето зад седалките водачът, мъж на 27 години, държи торби със ситно нарязан тютюн, необлепен с акцизен бандерол, изискван по закон. Тютюнът бил опакован в 19 торби с разфасовки от по 500 грама всяка.

Иззет е от разследващите органи по съответния надлежен ред. Водачът е задържан  на основание чл 72 ал 1 от ЗМВР. По случая е започнато досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 ал 1 от НК.

Подобни статии

Top