Херцогиня Меган сред най-влиятелните жени във Великобритания

Класацията включва жени на различна възраст

Съпругата на принц Хари – Меган, е сред 25-те най-влиятелни и мотивиращи жени в Обединеното кралство, заедно с писателката Джоан Роулинг, авторката на книгите за Хари Потър, според сп. „Вог“, предаде ТАСС, цитирана от Дарик.

Авторите на първата подобна класация на модното списание отбелязват, че херцогинята на Съсекс привлякла всеобщото внимание, както никой друг тази година.

Според „Вог“ 36-годишната Меган станала една от най-разпознаваемите жени в света, притежавайки влияние, което излиза далеч извън рамките на изящния ѝ стил. Тя допринася за формирането на новия за 21-ви век образ на монархията, пише списанието.

Класацията включва жени на различна възраст, от 22-годишната певица, авторка на песни и модел Дуа Липа, чиито родители са родом от Косово, до 73-годишната баронеса Хейл, която е председател на Върховния съд.

Сред известните личности в класацията, която представя света на политиката, изкуството, модата, средствата за масова информация и спорта, са също модната дизайнерка Стела Маккартни, дъщерята на бившия бийтълс Пол Маккартни, и британската юристка с ливански произход и съпруга на американския актьор Джордж Клуни Амал Клуни.

Снимки: Gulliver/Getty Images

Подобни статии

Top