Hills of Rock- тонове качествен рок, много бира и пълни хотели

Рок фестът, който ни отвя главите за втора поредна година, вече е в историята.

В три поредни дни бирата се лееше, а тонове качествена музика разтърсваше Гребната база в Пловдив.

Днес от Hills of Rock са останали само пусти алеи, стотици празни бирени кегове и рок еуфорията у феновете.

Доволен от трите фестивални дни е и самият кмет на Пловдив Иван Тотев.

„Много съм доволен от това как премина фестивалът Hills of Rock. Инвестицията, която  Фондация „Пловдив 2019″ направи в този проект за трите години,  ще се върне многократно в града. Видяхте какво се случи през трите дни в Пловдив.“

Iron Maiden взриви Гребната, феновете полудяха (СНИМКИ)

Над 25 хиляди души са посетили фестивала

само в последната вечер, когато на сцената се качиха британските метал величия Iron Maiden.

„От над 25 хиляди продадени билета, само 5 хиляди са били от Пловдив – всички останали са  пришълци от другите краища на страната и от чужбина.Така че през  лятото, когато Пловдив е традиционно по-празен и  пловдивчани са по морето, градът е пълен с живот. „

Тотев припомни, че още другата седмица започват двете първенства по кану-каяк и гребане, които отново ще напълнят града с туристи. 

„Hills of Rock напълни всички хотели не само в Пловдив, но и в целия регион. Много трудно се намираха хотелски стаи по време на фестивала не само в Пловдив, но и в Асеновград, Пазарджик, Хисаря – всички спечелиха от нощувки. Смятам, че през 2019 година това ще са ситуации, в които все по-често ще изпадаме“, коментира градоначалникът.

Шумът от Hills of Rock писна на пловдивчанка, обади се за бомба

И ако всички бяха супер доволни от подбора на групите тази година, то масово присъстващите на феста останаха изумени от високите цени на храните и напитките. Водата по сергиите е струвала по 3 лева, а сандвичите по 15 лева. Наливната бира е била 4 лева, а 10 лева бил супер бургерът, се жалваха посетители на феста в официалната му страница във Фейсбук.

 

Подобни статии

Top