Хиляди излязоха на протест в Пловдив, блокираха бул. „Цар Борис III Обединител“

Протестиращи щурмуваха и община Пловдив

Хиляди представители на ресторантьорския бранш, се събраха на протест срещу противоепидемичните мерки днес. Протестът тръгна от пл. „Съединение“ където хората се събраха, за да изразят недоволството си.

С шествие протестиращите преминаха по Главната, но вместо да стигнат до пл. „Централен“, където трябваше да се проведе митинг, те минаха зад сградата на Централна поща и блокираха за кратко движението по бул. „Цар Борис III Обединител“, като тръгнаха по него, въпреки живия щит от полицаи, които се опитаха да ги спрат. Сред протестиращите бе и председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

„Протестираме против въвеждането на всякакви мерки за нашия бранш от началото на пандемията, тъй като ние понесохме най-голямата тежест и 7 месеца бяхме затворени без компенсации. Вече сме на ръба на оцеляването и всяко затваряне води до фалити“, заяви пред журналисти Кръстина Миткова от Сдружението на заведенията в България.

След като заобиколиха сградата на пощата, недоволните излязоха на площада откъм хотел „Тримонциум“ и се върнаха пред общината на пл. „Стефан Стамболов“.  Скандирайки „Оставка“, „Искаме работа“ ,“ Кой ще ни плати наема“, те изразиха своето несъгласие със заповедта на здравния министър за противоепидемичните мерки, които се налагат от 7 септември.

Недоволни, че никой от градските управници не излиза от общината, за даразговаря с тях, няколко души щурмуваха сградата, носейки плакат „Политически проститутки“. Полицаят, който охранява общината обаче ги спря.

Това е най-масовият протест на ресторантьори и работещи в този бранш от началото на протестите през август. Припомняме, че миналия месец работещите в заведения излязоха три пъти на протест, блокирайки кръстовището на Чифте баня.

Подобни статии

Top