Хиляди окупираха Прокуратурата: Свобода за доктора и протести до дупка!

Близо 3000 души се събраха днес в Пловдив в подкрепа на д-р Иван Димитров, задържан за убийството на криминално проявения Жоро Джевизов-Плъха.

Лекари, таксиметрови шофьори, рокери, футболни фенове, бизнесмени, учители, деца и пенсионери се обединиха зад искането лекарят незабавно да бъде освободен от ареста, тъй като е защитавал личното си имущество и семейството си и е действал при самозащита.

Продължават протестите в подкрепа на д-р Иван Димитров

Председателят на Пловдивската лекарска колегия Георги Кръстев застана зад исканията на протестиращите. Лекарските съсловия от София, Бургас и Стара Загора също подкрепят колегата си, очаква се към тях да се присъединят и медици от други градове.

„Всеки има право на живот, но не всеки спазва закона. Пред закона и болестите всички трябва да сме равни“, заяви д-р Кръстев.

Хората се събра първоначално пред Второ районно управление, а в 12:30 множеството се насочи към сградата на Прокуратурата на площад „Съединение”.

Жената на Плъха: Ако в дома ми влезе крадец, бих го застреляла по крака

Движението в града под тепетата бе блокирано, отвсякъде се чуваха клаксони, освирквания и мощни скандирания.

Напрежението ескалира, след като хората не успяха да намерят дежурен прокурор. Заключената сграда на Прокуратурата се охраняваше от униформени, а множеството си задаваше въпроси – „Защо няма дежурен прокурор в почивни дни?“, „Защо държавата не работи в почивни дни и работи ли изобщо?“, „Защо Прокуратурата има почивни дни, след като престъпността няма?“.

Протестиращите се обадиха на телефон 112, прехвърлиха ги на национален номер 118, оттам – пак на 112, но така и не  се намери кой да им даде отговори.

„Докога престъпниците ще са на свобода, а ние ще сме принудени да си слагаме решетки на прозорците“, попитаха пловдивчани и подчертаха, че биха постъпили също като д-р Димитров.

„Ще протестираме всеки ден – в 17:30 започваме да се събираме тук, всеки да идва, когато може“, зарекоха се хората.

Подобни статии

Top