Хиляди пловдивчани с петиция за безопасен Пловдив

Хората настояват Пловдивска община, районните кметове и всички отговорни отдели и институции да предприемат спешно необходимите мерки за справяне с проблема, преди да има смъртни случаи и на деца

Във връзка със зачестилите случаи на разхвърляна отрова и отровени домашни любимци в непосредствена близост до детски площадки в различни райони на град Пловдив провокира хиляди пловдивчани да поискат от отговорните институции незабавно справяне с проблема.

Хората настояват за осигуряване на видео наблюдение и осветление на ключовите места за отдих и разходка на домашни любимци, за жителите на град Пловдив – приоритетно за ЗП Младежки хълм, парк „Бунарджик“, парк „Лаута“, парк „Рибница“,“Гребна база“ .

Те искат да бъдат поставени  табели с обозначения за събиране на кучешки екскременти, както и контейнери за тази цел, какво и засилване на физическата охрана на местата за отдих чрез осигуряване на патрулни и цивилни екипи.

В петицията те настояват за поставяне на осветление и видео наблюдение на обозначените места за домашни любимци или така наречените „клетки“ и за определяне на големи специализирани площадки за разходка на домашни любимци по примера на Община Варна- намираща се в „Морската градина“.

Освен това те са категорични, че трябва да се ограничи свободната продажба на отровни вещества в агро и зоо аптеките, както и засилен контрол от страна на отговорните органи, поради високата степен на опасност спрямо населението, домашните и диви животни.

Всеки гражданин може да подкрепи петицията тук :

Представете си щом куче с тегло 60кг е повалено от отровата за 3 минути, какво би се случило с дете, което тежи 10кг! Надяваме се, че тези проблеми ще бъдат решени веднъж завинаги в името на реда и спокойствието на гражданите, техните любимци и дивите видове, обитаващи територията., коментират инициаторите. 

Подобни статии

Top