Хор „Детска китка“ със заключителен концерт в Областна управа

Хористите представят репертоара си за предстоящото им турне във Виена

Заключителен концерт на пловдивския хор „Детска китка“ при Общински детски комплекс за сезон 2017-2018 г. ще се състои тази вечер от 19.00 ч. във фоайето на Областна администрация в Пловдив. Хористките от двата състава, Стажантски и Концертен, ще представят произведения, включени в програмата за предстоящото им турне в рамките на Международния хоров фестивал за мир във Виена от 25 до 28 юли 2019 г.

Публиката ще чуе изпълнения на „Дорке, Тодорке” от Асен Диамандиев, „Кукери” от Филип Павлов, „Дует на котките” от Джоакино Росини, „Veni Domine” от Феликс Менделсон, „Sanctus & Benedictus” от Джералд Вирт, „In memoriam” от Бруно Куле, „Song of Hope” от Сандра Миликън с хореография на Венцислава Еленска и „When I Close My Eyes” от Ник Папулис. В памет на композитора Петър Льондев, който почина на 11 юни, ще бъдат изпълнени песните „Бучимиш” и „Зажени се млад синигер”.

Концертът включва и две събития, които традиционно съпровождат заключителните концерти на хора: представяне на новите попълнения в концертния състав на „Детска китка“ и специалния акцент на вечерта – официалното изпращане на абитуриентката Десислава Иванова.

Диргент на състава е Яна Делирадева. На рояла – Николета Енева. Хормайстор – Джулия Узунова. Главен диригент – Златина Делирадева.

Входът за концерта е свободен.

Организаторите приканват зрителите да заемат местата си до 18.30 часа, тъй като преди концерта ще се състои кратка церемония по връчване на дарение от пловдивския художник Никола Вичев. Той ще подари на Областна управа портрет на покойния дядо Добри.

Снимка: YouTube

Подобни статии

Top