Хорът на Турецкий с безплатен концерт в Пловдив, на паметника Альоша

Легендарният ансамбъл е обиколил Европа с турнето „Песни на победата”

Известният руски ансамбъл „Хорът на Турецкий” в тази трудна пандемична година направи невъзможното – по време на затворените граници между държавите обиколи за 10 дена половин Европа с музикалния проект „Песни за победата“.

„Хорът на Турецкий” заедно с дамската му формация SOPRANO ще пее и у нас на 1 ноември 2020г., от 14.00 часа, на паметника на Альоша в Пловдив.

„Това е истинско чудо! Почти никой от обкръжението до последно не вярваше, че това е възможно. Трудната работа на екипа,  бих казал инат в добрия смисъл на думата, силата на мисълта, вярата и, разбира се, подкрепата на Бог ни помогна да се озовем в този труден момент на централните площади в Европа с турнето „Песни на победата“. Пътувахме през 6 държави и 8 града – Виена, Братислава, Будапеща, Любляна, Торино, Рим, Дрезден и Берлин. Специални благодарности на правителството на Москва, Министерството на външните работи на Руската федерация за тяхното доверие и подкрепа, както и на нашите чуждестранни колеги“, казва Михаил Турецкий, основател и продуцент на групите.

Проектът „Песни на победата“ съществува от 5 години.

Тази година артистите го осъществяват под мотото „Музика за мир и здраве“. Музикантите  отбелязват, че актуалността на подобни събития тази година е специална. Такива концерти облекчават социалното напрежение у хората, зареждат ги с положителни  емоции. Градовете бяха домакини и на онлайн излъчване, което привлече около 1 милион зрители по време на турнето.

„Музиката лекува! Въпреки факта, че сега на концертите повечето зрители са с маски, ние все още виждаме тяхната реакция – през техните очи, жестове, аплодисменти. Чувстваме взаимност. Те се нуждаят от този елексир! Хората са щастливи. Заедно изпълняваме молитвата за мир и здраве на седем  езика”, споделят солистите на хора.

„Песни на победата“ е проект на правителството на Москва, подкрепен от Министерството на външните работи на Руската федерация. През 2020 г. чуждестранни колеги поеха специална инициатива при организирането на събития.

1 2

Подобни статии

Top