Хората от Брестовица: Докога ще търпим тази мръсна вода? Не трябва да я плащаме! (СНИМКИ)

Хората настояха да се прекрати временно работата на водното огледало към мини ВЕЦ-а и поискаха по-ниски цени на водата

„Докога ще пием мръсна вода?“, „Гледат да ни разболяват с нея, докога ще търпим?.“, „Ние не трябва да плащаме тази вода.“ – това бяха само част от въпросите и мненията на десетките жители на Брестовица, които се събраха днес на площада пред читалището на селото. Те протестираха с настояване проблемът с наличието на завишени стойности на манган в питейната вода да бъде решен възможно най-скоро и обявиха, че няма да позволят да се гаврят повече с тях.

„От цяла година е ясно, какво е положението с мангана“, ядосваха се брестовичани и показваха на дошлите на протеста кмет и областен управител бутилките с кафява, мътна вода, която тече от чешмите им.

„Има някой виновен и ние знаем, че има виновен. Кой е този, заради който страдат 4000 човека в селото. Не може един човек да печели пари на гърба на 4000 човека. Знаем кой е виновния, но не се захващаме с него“, ядосваха се хората. Те настояха да се прекрати временно работата на водното огледало към мини ВЕЦ-а край селото, за да не пият замърсената с манган вода и поискаха по-ниски цени на водата.

1 2

Подобни статии

Top