Хората с много рядка болест организират онлайн акция „Заедно за по-добър живот“ (СНИМКИ)

На 16 май се отбелязва Международният ден на засегнатите от наследствен ангиоедем

„Заедно за по-добър живот“ е мотото, което Асоциация НАЕ (наследствен ангиоедем) е избрала за днешния Международния ден на хората с рядката диагноза наследствен ангиоедем. Тази година е предизвикателство за семействата, засегнати от диагнозата заради пандемията от коронавирус. Поради тази причина организацията ще се включи в проявите за Международния ден с подкрепящи снимки на медици, пациенти и приятели в социалната мрежа.

Асоциация НАЕ посвещава отбелязването на този важен световен информационен ден на лекарите и изказва своите благодарности за подкрепата им през всичките тези години.

Вече дванадесет години организацията не спира информационните си дейности и увеличава своите привърженици за каузата. Ако Вие или Ваш близък страдате от периодични отоци по тялото, без да има установена за това причина и противоалергичната терапия не може да повлияе е възможно да страдате от придобит или наследствен ангиоедем. НАЕ ще ви помогне за да получите бързо диагностициране при правилните специалисти и получаване на адекватно лечение. Въпреки че диагнозата нарушава качеството на живот на болните и им създава физически и психически дискомфорт, заедно проблемите могат да се преодоляват. И тази година призоваваме обществото към съпричастност и подкрепа“, казват от асоциацията.

Top