Хореограф: Искаме да предадем фолклора на децата. Нека им помогнем!

Хореограф: Искаме да предадем фолклора на децата. Нека им помогнем!

През последните дни все по-голям интерес

предизвиква дарителската кампания за закупуването на ехограф за неонатологията на УМБАЛ „Пловдив“, започната от пловдивския клуб за народни танци клуб „Чанове“, за която DCNEWS първи съобщи. Благотворителната инициатива набира скорост и все повече хора търсят възможност да се присъединят към нея, за да я подпомогнат с дарението си.

„Идеята не е от днес, отдавна искахме с колегите хореографи да направим нещо подобно, тъй като в нашия клуб идват да танцуват много ентусиасти, а има много хора, които се нуждаят от помощ. Първата дарителска кампания беше в Русе – за събиране на дарения за едно детенце. Тогава излезе и слоганът „Чанове с добри сърца“. После стартира в Бургас, сега в Стара Загора и Чирпан, а вече и при нас в Пловдив. Защото няма нищо по-хубаво от това, да направиш добро“, сподели хореографът Борислав Герговски, който е и главен художествен ръководител на танцовия клуб под тепетата.

Инициативите на клуба са насочени най-вече към децата.

„Танцувайки народни танци, ние пазим българския фолклор, но трябва и да го предадем на някой. Какво по-добро от това, да го предадем на нашите деца, на бъдещото поколение в България. Затова кампаниите, които правим, са насочени към най-малките“, обясни Герговски.

1 2 3

Подобни статии

Top