Хореографът Генчо Тодоров от Белозем: Най-важното е да даваш максимума от себе си!

Хореографът Генчо Тодоров е на 28 години от Белозем.

Завършва Националното училище за танцово изкуство (НУТИ) в София с профил народни танци. Висшето си  образование получава в Академията за музикално танцово и изобразително изкуство (АМТИИ) с профил „Българска народна хореография“. Шест години танцува в ансамбъл ,,Чинари“ – София и три години в  Анталия. След завръщането си в България, със съпругата му Станислава, която също е хореограф, решават да  живеят в Белозем.  Преди 3 години именно там създават Танцова школа „Тодорови“, в която е хореограф. Школата работи с над 300 деца и над 50 възрастни. Генчо Тодоров е и новият председател на Народно читалище „Просвета“ – с. Белозем. Хобито му  е мотоциклетизмът. Казва, че от ранна детска възраст е запален по моторите и има  бензин в кръвта. Има едно дете – 7-месечният Симеон.

„Когато се  завърнах преди три години  заварих Белозем коренно променен и тепърва започнах да се опознавам с хората. Има живот в селото, има млади хора, които имат работа. Освен това, за мен като артист е важен и културният живот, а както знаем, Белозем е културната столица на община Раковски“, обяснява Тодоров.

Хореографът има много приятели, които не са от Белозем, но искат да живеят в селото и търсят да си купят жилище в него.

„Пред очите ни имаме безспорни проблеми – като състоянието на улиците например. Те обединяват всички нас, независимо кой на коя партия симпатизара или за кого е гласувал. Това са проблемите, които бодат очите на всички, но виждаме, че се работи, полагат се наистина усилия. Хубавите неща се случват бавно, просто е нужно време“, смята той.

Казва, че приел предизвикателството да стане председател на НЧ „Просвета“ в Белозем, защото смята, че има достатъчно идеи, как да потръгнат нещата в една по-добра посока. Освен това разчита на хората от селото. И дава пример – преди време имало теч на покрива, който дружно бил отстранен. Оправени били също паркета и столовете, поставени били близо 400 дюбела.

До миналата година зрителната зала на читалището била затворена.

1 2

Подобни статии

Top