Хоровете на Пловдив огласят града през март и април

Хористи от шест пловдивски формации посрещат гостите на Европейска столица на културата на Централна гара

Изпълненията на шест известни пловдивски хора ще огласят Централна гара и автогара „Родопи“ през месеците март и април, като част от програмата на „Пловдив 2019“. Поредицата от музикални събития има за цел да изненада обичайния поток от пътуващи по тези места, за да отмести погледа им от забързания график, екраните на мобилните им телефони и да ги срещне с хоровото изкуство по един интересен и забавен начин.

Изявите стартират днес – 2 март, от 10.30 часа с гласовете на хористите от Камерен хор „Иван Спасов“ в района на Централна гара.

Следващата проява е на 13-и март на автогара „Родопи“ от 18.30 часа, където мъжкият хор „Стефка Благоева“ ще зарадва пътуващите със свои изпълнения.

В спонтанните изяви на едни от най-оживените места в града ще се включи и Хорът на пловдивските момчета, който на 15-и март от 11.30 часа ще огласи фоайето на Централна гара –Пловдив.

Гарата ще се превърне в хорова сцена и за камерна вокална формация „Кантикус де Орис“ на 23-и март от 11.30 часа и на хор „Детска китка“ на 13-и април от 13.30 часа.

Музикалните събития ще завършат в края на април с изпълнения на Камерна вокална формация с диригент Станимира Манолова.

Повече информация за изявите на хоровете може да намерите на събитието в социалните мрежи: https://www.facebook.com/events/319864452067130/

Подобни статии

Top