Храни, които убиват либидото

Храната и сексът имат дълга и сложна история заедно

От години слушаме, че това, което консумираме, има сексуален ефект, работещ и на психосоматично, и на физиологическо ниво.

Има храни, които понижават сексуалния ви нагон до почти отрицателни стойности.

Ето защо идеята за афродизиаците — храни, които стимулират сексуалния нагон, е масово възприета.

Но определени храни могат да понижават нивата на тестостерон, т.е. намаляват и желанието ви за секс.

За да поддържате жив огъня на страстта, дръжте тези храни далеч от менюто ви за интимна среща.

Мазни храни

Не само че пържената храна ви кара да се чувствате лениви, но и убива либидото. Трансмазнините потискат нивата на тестостерона.

Сирене

Определено платото със сирена е перфектен начин да започнете парти или сбирка, или да завършите сериозна вечеря, но гостите може и да не пренесат партито у дома си, ако прекалят със сиренето. Ако се прави от краве мляко (което може да изобилства от синтетични хормони), то потенциално може да попречи на естественото производство от тялото на хормони, включително на естроген и тестостерон.

Мента

Не бива да наблягате на ментата, особено ако сте мъж. Ментолът в ментата понижава тестостерона, което на свой ред намалява сексуалния нагон.

 

Кафе

Кофеинът в кафето може да ви осигури повишена издръжливост за секс, но ако сте човек, на който кафето действа изнервящо, то няма да бъде любовен еликсир за вас. Повишената тревожност намалява сексуалния нагон – често оплакване на хората с висока чувствителност към кофеина.

Шоколад

Може би е леко изненадващо да откриете шоколада в този списък, но той може да вреди на сексуалния ви живот. Въпреки че обикновено се счита за афродизиак, защото стимулира усещане за еуфория и любов, според д-р Майкъл Хирт той понижава нивата на тестостерон в организма.

Микровълнови пуканки

Вечерята и филмът може да са нещо романтично, но купата с приготвени в микровълновата пуканки може тотално да съсипе настроението, особено за мъжете. Химически вещества като перфлуорооктановата киселина, присъстващи в покритието на торбичките с пуканки, действат зле на сексуалния нагон и в дългосрочен план причиняват дори проблеми с простатата.

 

Соя

Още един убиец на тестостерона. Консумирането на огромни количества от нея ще доведе до сериозен спад на либидото, заради съдържанието на естроген в нея.

Корнфлейкс

Д-р Джон Харви Келог, изобретателят на корнфлейкса, е вярвал, че сладките или силно подправени храни засилват страстите, и се е стремял да потисне либидото с лишена от силни вкусове и захар зърнена закуска, която не би била възбуждаща за никого. Всъщност въглехидратите и зърното в тази закуска намаляват либидото, не екзистенциалното отегчение.

Напитки:

Алкохол

Забравете за “течната смелост”. Алкохолът може да направи секса по-малко изнервящ, ако това е проблем, но сериозно ще навреди на способността ви да се представите добре в леглото. „Алкохолните напитки нанасят двоен удар върху сексуалния ви живот, като понижават тестостерона и сексуалните функции,” казва д-р Хирт.

Диетични газирани напитки

Поддържането на добра спортна форма и стройна фигура като цяло е нещо добро за либидото, но консумирането на продукти с изкуствени подсладители може тотално да навреди на секса. Подобни подсладители, особено аспартам, директно влияе на нивата на серотонина – жизненоважен хормон за усещането за щастие.

 

Източник: goodlife.bg

Подобни статии

Top