Храните, които повишават желанието за секс

Храненето има голямо значение не само за здравето и фигурата ни, но и за стимулиране на сексуалната енергия и желание. Определени храни увеличават сексуалното желание и гарантират незабравими преживявания в леглото. Ето кои са те:

Цитрусовите плодове

Цитрусовите плодове са богати са на антиоксиданти, витамин С, както и на фолиева киселина, която има съществено значение при зачеването.

Морски дарове 

Стридите съдържат голямо количество цинк, който увеличава нивото на тестостерон и броя на сперматозоидите при мъжете. А сьомгата изобилства от Омега 3 мастни киселини, които подпомагат отделянето на секс хормоните.

Пълнозърнестите храни

Пълнозърнестите храни също увеличават нивото на тестостерона, което автоматични ги нарежда сред най-добрите естествени афродизиаци

Шоколад 

Не трябва да забравяме и за шоколада. Какаото съдържа фенилетиламин, който стимулира онази част от мозъка, която контролира удоволствието и ни кара да си мислим, че правенето на секс е чудесна идея.

Авокадо 

Авокадото е известен афродизиак. То е богато на ненаситени мазнини и това го прави полезно за сърцето и артериите, което от своя страна спомага сексуалната функция.

Подобни статии

Top