Христо Бонев: Най-голямата ми болка е, че финалът няма да е в Пловдив

Легендата се моли за оздравяването на Динко Дерменджиев – Чико, който се бори за живота си в болница

Почетният президент на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев не скри вълнението си от предстоящия на 15 май исторически финал за Купата на България срещу Ботев. Легендата на „черно-белите“ и българския футбол обаче съжали, че битката няма да е под тепетата, а ще е в София.

„Голяма чест за нашия град е, че двата пловдивски отбора ще играят финал за Купата на България. Мисля, че всички хора, които обичат спорта, се радват. В Пловдив вече се полагат грижи не само за футбола, но и за целия спорт. Смятам, че това ще запали малките дечица да оставят компютрите и телефоните и да се насочат към спорта. Ще се радвам, ако след този успех повече малки деца започнат да играят футбол“, каза Зума пред „Тема спорт“.

„Мачът на „Армията“ показа колко добър отбор е Ботев. Така че ни чака здрава битка на финала. Привържениците на Локомотив и Ботев ще създадат атмосфера в София, която ще накара столичани да завиждат за публиките, които имат двата пловдивски отбора.

Единствената ми болка е, че финалът няма да е в Пловдив. Толкова години в града не можа да бъде построен един стадион, на който да играят и четирите отбора – Ботев, Локомотив, Спартак и Марица, и този празник, който се задава сега, да е в Пловдив. Виждам обаче, че ръководителите съзнават какъв феномен е футболът и ще направят стадион в Пловдив, с който да кандидатстваме за Евро 2028. Съоръжение, което да задоволява нуждите на футбола в града ни“, добави Бонев.

Той се върна към реванша със Септември София (0:0).

„Като водиш с 4:0, каквото и да ти говорят треньорите и ръководителите, е трудно да се настроиш за битка. Лошото беше, че Септември имаха положения и можеше да ги вкарат. Тяхната цел е съвсем друга и можеше да ни затруднят“, каза Зума.

Той отправи и послания към легендата на Ботев (Пловдив) Динко Дерменджиев, който е на апаратно дишане в пловдивска болница и състоянието му не е добро.

„Моля се Господ и лекарите да направят всичко възможно, за да е още дълги години с нас и да се радва на футбола“, завърши със сълзи на очи Христо Бонев.

Подобни статии

Top