Христо Христов не желае седалките от „Колежа“ за стадион „Марица“

За мен подобен подарък е обиден, а като знам за колко пари става дума – това направо си е престъпление

Президентът на футболната Марица Христо Христов коментира актуални теми за пловдивския и българския футбол в интервю за plovdivnews.bg. Както винаги Христов бе честен и прям и не спести критики.

– Г-н Христов, намираме Ви на стадион Марица, какви са първите Ви думи и какви са очакванията за тази година?

– Първо искам да пожелая на всички здраве, щастие и късмет и нека да е спорна.

Искам да кажа две важни неща, които от тук нататък ще повтарям често. Първо – спортът не е политика и второ – да си футболна легенда е призвание, а не професия.

– Миналата година по това време бяхте казали, че се отказвате след края на сезона. Сега пак сте тук. Ще продължите ли да помагате на Марица?

– Аз искам да помагам на Марица. Причините поради, които исках да се оттегля са изцяло финансови. Нямам възможност да издържам отбора. Този сезон, както видяхте, средствата, които бях заделил за завършване на предния полусезон, съм ги дал за Марица. Имам ангажимент към Марица. Ще ми е трудно през втория полусезон, но с помощта на приятели ще си изпълня ангажимента.

– Къде виждате Марица в края на сезона?

– Целта на Марица винаги е в челните места. Сега предупредих момчетата, ако не повторим грешките от миналата година – да се отпуснем в началото, мисля, че е най- реално да сме на първо място.

– Как мотивирате момчетата?

– Най – голямата мотивация е, че целия отбор, без изключение, е налице. Другата мотивация е, че аз съм с тях и им гарантирам, че ще си изпълнявам анагажиментите.

– Ще има ли нови попълнения?

– Има желаещи за нови попълнения, но при положение, че целия отбор е налице, представил се е добре и всеки един е бил коректен към отбора.

– Сам издържате клуба и се грижите за стадиона. Чуха се слухове, че седалките, които бяха предвидени за стадион „Христо Ботев“ може да бъдат подарени на Марица?

– Имам право да откажа, че за мен подобни подаръци са обидни. Самата сделка нямам идея как е станала, като знам за колко пари става дума- това е престъпление. За съжаление подобни неща в Пловдив стават практика. Няма да е далече времето когато Пловдив няма да се споменава със своите тепета, а с Колежа, Колодрума и зоопарка като символи на безобразието.

– Конгресът за избор на президент на БФС бе отложен, ще се кандидатирате ли пак?

– Ако съм жив и здрав и има редовно насрочен конгрес, ще се кандидатирам без значение кога е той. Имам да кажа много интересни неща, но чакам дата за конгреса. Мисля, че по- зле от сега няма как да бъде нашия футбол.

Една от целите ми като се кандидатирам за президент на БФС, е да обединя хората като мен, които се занимават с аматьорски футбол, да намерим общ език, защото моите усилия ще бъдат насочени към школите и аматьорския футбол. До момента ние сме използвани само за гласуване. Това нещо трябва да се промени, защото основата за развитие на футбола е в школите и аматьорските отбори.

– Какво ще пожелаете на феновете на Марица и на футбола?

– Не само на феновете на Марица, на всички фенове ще пожелая първо да се върнат на стадиона, защото без фенове всеки спорт е празен. И здраве и добри игри на всички отбори.

Подобни статии

Top