Христо Христов ще продължи да издържа Марица в Трета лига

Защитникът Мирослав Пушкаров премина в исландския клуб Лейкнир

Президентът на Марица (Пловдив) Христо Христов остава в клуба и ще продължи да го издържа. Той спази даденото обещание след края на сезона да обяви решението си относно бъдещето си в клуба. Христов е провел среща с играчите от представителния тим, като им е съобщил решението си. Изразил е своята благодарност към всички футболисти за положения труд през сезона и е разговарял с тях относно грешките допуснати през отминалия сезон.

„Отчитаме допуснатите грешки, не бяхме достатъчно подготвени за сезона във Втора лига. Участието ни в професионалния футбол не беше грешка, а ценен опит. Съжалявам, че не успяхме да запазим мястото си. Няма да правим спънки на играчи, които са си намерили нов отбор, въпреки че аз искам да останат. Всеки е свободен да вземе сам решение за себе си. През новия сезон в Трета лига ще използваме повече наши юноши. Конкретна цел пред представителния тим не е поставяна, ще гоним възможно най-добро класиране. Ще продължим да работим за вдигане нивото на ДЮШ. Предложил съм Димчо Беляков да остане неин шеф, заедно да изчистим допуснатите грешки и да продължим да работим за развитието на школата“, заяви Христо Христов.

Борислав Караматев ще бъде треньор на отбора на Марица през следващия сезон, ако приеме предложението на президента. Караматев ще води тренировките до края на седмицата, а след това ще обяви своето решение. Президентът на клуба вече е провел разговор и с него.

В същото време сърцатият защитник на Марица Мирослав Пушкаров премина във втородивизионния исландски тим Лейкнир. Пушкаров е в Исландия от седмица и се очаква да дебютира за тимът от Рейкявик в следващия им двубой. Сезонът в северната страна започна съвсем скоро, а Пушкаров е в добра спортна форма и се включи успешно в заниманията на новия си тим. Трансферната сума остава тайна, но тя ще бъде много полезна за издръжката на пловдивският тим в началото на новия сезон.

На страницата на Лейкнир във Фейсбук бе публикувано приветствие гласящо: “Добре дошъл в Лейкнир, Миро. Чакаме с нетърпение да те видим в действие!”

Ръководството на Марица благодари на Мирослав Пушкаров за изявите му и му желае успех в новото предизвикателство!

Подобни статии

Top