Христо Христов за целите, стадиона и юбилея на Марица - DC news

Христо Христов за целите, стадиона и юбилея на Марица

Собственикът на Марица (Пловдив) остава кандидат за президент на БФС, защото е недоволен от управлението

Босът на Марица (Пловдив) Христо Христов даде обширно интервю за PlovdivNews.bg, в което коментира актуални теми в клуба.

– Господин Христов, започнахте ударно с победа първия мач, какви са амбициите на Марица във Втора лига?

– Да, много съм доволен от първия мач. Победихме много сериозен съперник. Амбициите за тази година са твърдо оставане в професионалния футбол и предно класиране.

– Ще продължи ли селекцията в отбора?

– При нужда ще търсим варианти за подобряване, като моята цел и тази на треньорския щаб е да направим сплав между опитни футболисти и млади момчета от школата.

– Много отбори направиха втори отбор, ще има ли и Марица амбиции за Б – отбор?

– Нямаме амбиции, нямаме и възможност.

– Като казахте нямаме възможност, виждаме пък много сериозни строителни дейности, подмяна на терен, нови седалки, продължавате ли да правите това сам?

– Да, сменихме тревното покритие на стадиона, както забелязахте, закупихме чимове от Гърция и фирма дойде и ги монтира, заедно с още 800 седящи седалки. Като абсолютно целия ремонт е финансиран изцяло и само от мен.

– На 4 август ще има сесия на Общинския съвет, на която се очаква да бъдат гласуване 50 хиляди лева без ДДС за ФК Марица, ако бъде прието това решение, за какво ще ги ползвате?

– Първо да напомня, че стадионът е общински и второ до момента никой не ми е помагал и не съм получавал пари от Общината, нямах време и нямах нужда да чакам, защото искахме да си играем мачовете на нашия стадион. Ако по някакъв начин някакви средства бъдат отпуснати, то те няма как да бъдат отпуснати на нас, а по скоро за ремонт на стадиона и тогава тези пари ще бъдат използвани само за подобряване на инфраструктурата на стадион “Марица”.

– Казахте 800 седящи места, а ако има по-голям интерес към мачовете на Марица, ще има ли как да бъдат отворени и други сектори?

– Естествено, имаме тази готовност, но всичко зависи от това дали отборът ще покаже добра игра.

– Видяхме, че за първия мач пътувахте с нов автобус, има ли и други нови придобивки?

– Да, тази година си позволих да закупя автобус за отбора, подписахме договор с Uhlsport за доставка на спортна екипировка и ангажиментът, който съм поел към отбора е да осигуря всичко необходимо за провеждането на добра спортно – техническа подготовка.

– Как виждате атмосферата в отбора?

– Атмосферата в отбора е фантастична, но Марица има един огромен проблем, който съществува и от преди мен. Това е, че Марица няма спортна база, където да провежда своите нормални тренировки и не виждам как може да има. В момента стадионът ще се използва само за мачове и ние тренираме на базата в Оризаре.

– Имате ли идея някъде да бъде направена такава база?

– Аз имам много идеи, но всичко зависи от Общината. Така наречените игрища на Английската гимназия са си на Английската и на Руската гимназия. Вие знаете, че това си е една спортна площадка, на която ние тренираме, но не могат да се правят никакви подобрения.

– След като влязохте във Втора лига има ли интерес от спонсори, които искат да помагат на отбора и на вас?

– Първо ние прекратихме договора с Efbet поради неизгодни финансови условия за клуба и второ за момента остават да ми помагат фирми и приятели, които са ми помагали винаги.

– Остава ли Христо Христов кандидат за президент на Българския футболен съюз?

– Да, оставам. За съжаление не съм си подал кандидатурата, защото виждате че две години няма обявен конгрес.

– А от няколко дни има още една кандидатура на Христо Крушарски, какво мислите?

– Много се радвам, че господин Крушарски стигна до този извод и причината му да се кандидатира е като моята – недоволство от управлението на българския футбол.

– Давате много точни прогнози. Миналата година по това време казахте, че Марица ще влезе във Втора лига. Къде виждате в класирането Марица?

– В първата осмица

– Какви изненади можем да очакваме за годишнината на футболния клуб, която ще бъде на 25 септември?

– Да, тази година ФК Марица прави 100 години. Тържеството е обявено за 25 септември, събота, като в момента има организационен комитет под ръководството на господин Иван Кесов и Марин Милингеров и заедно с тях ще подготвим една много интересна програма, но това ще го обявим по- късно.

– Можем ли да очакваме едни от най- големите звезди, които са минали през школата на Марица да дойдат на 25 септември?

– Мисля, че да.

Източник: PlovdivNews.bg

Подобни статии

Top